Az építőipar előtt álló kihívások közül egyszerre kettőre ad érdemi előrelépést biztosító választ a vasbeton elemek digitalizált előregyártása. Egyrészt alacsonyabb az élőmunka igény, így kisebb akadály az iparágban jelenleg tapasztalható szakemberhiány, másrészt a nagy építési projektekre jellemző por, zaj és hulladék mennyisége jelentősen csökken általa.

Nagy örömmel álltunk a Portfolio online gazdasági újság rendelkezésére, akik a vasbeton elemek előregyártásából fakadó gazdasági és környezetvédelmi hatásokról írtak 2022 decemberében.

Digitalizált betonelem gyártás az Inetonnál

Jobb minőségű, hatékonyabb és tisztább a megfelelően előkészített vasbeton gyártás

Az előregyártott szerkezet elemeinek legyártása digitalizált vezérléssel, robotizált gyártósoron történik, így a helyszíni monolit szerkezet öntéssel, illetve falazott technológiával szemben összehasonlíthatatlanul jobb betonminőséget és méretpontosságot jelent. A betonelemek előállítása szabályozott körülmények között zajlik, zárt épületben, az időjárás hatásaitól függetlenül, gépi vezérlés és ellenőrzés mellett, így mindig kitűnő minőségben készülnek a termékek.

Jellemző a technológia fejlettségére, hogy a gyártás során szinte nem keletkezik hulladék, és az építési projekt helyszínén is jelentősen csökken a por és zajszennyezés. A minőség pedig kiszámítható, egységes, ami nem igényel plusz teljesítményt, a termelési folyamat magasabb szintű szabályozottságából adódik. Emellett azonban a tervezők keze sincs megkötve, az épületek szabadon formálhatóak. A gyártósori robotok minden elemet egyedileg zsaluznak ki és a gyártás további folyamatai sem szabnak korlátot.

Megoldás az építőipar munkaerő-kihívásaira is

A csapatunk által támogatott tervezési folyamat eredménye, hogy az épülethez szükséges minden egyes elem részletes, digitális 3D modellt kap, ez alapján folytatjuk le a gyártást. E technológia részeként már az üzemben kialakításra kerülnek az áttörések, a gépészeti és elektromos szerelvények helyei, illetve akár beépítésre kerülhetnek a kábelcsatornák, szerelődobozok és a nyílászárók a falelemekben, szellőzők és lámpatestek a födémekben. Sőt, komplett vizesblokk modulok gyártása is megoldható.

Ennek köszönhetően a kivitelezés helyszínén nagyságrendekkel csökken nem csak a betonozási, de a szakipari, gépészeti és elektromos szerelési élőmunka igény, ami többszörös előny. Egyrészt rövidül a kivitelezési idő, másrészt tisztább lesz a munkaterület, kevesebb hulladék keletkezik. De manapság talán a legfontosabb szempont, hogy ezzel levesszük az élőmunka terhet a kivitelező cégekről, amelyek mintegy 42 százalékánál van tartósan betöltetlen álláshely, hiszen az ágazatban állandósult a szakemberhiány.

Ha szeretne többet megtudni a témáról, a teljes cikk a Portfolio.hu oldalán olvasható.