Környezetvédelmi csoport

Környezetvédelmi csoport

Környezetvédelmi szolgáltatások 25 év szakértelmével

Cégünk 1996-tól REPÉT Kft-ként vált ismertté a hazai piacon, elsősorban a környezetvédelem területén végzett tevékenységével, melyet 2022-től az INETON név alatt, környezetvédelmi ágazataként folytatjuk, változatlan szakmai gárdával. Sokrétű tevékenységünk komplex tervezői, szakértői, kivitelezési és műszaki ellenőri munkákat foglal magába, hulladékgazdálkodási, felszín alatti és felszíni víz-, talaj-, levegőtisztaság-, zaj – és rezgésvédelemi szakterületen egyaránt. E körbe sorolható munkák mind a mai napig szolgáltatásaink szerves részét képezik – ipari, állami és önkormányzati szereplőknek is.

Szakterületeink

Komplex tervezés és szakértés

Komplex tervezés és szakértés

Mezőgazdasági és ipari beruházásokhoz kapcsolódó teljeskörű mérnöki szakértői tevékenység.

Környezetvédelmi kivitelezés

Környezetvédelmi kivitelezés

Környezetvédelmi tényfeltárások, kármentesítési beavatkozások végzése. Vízellátó- vízkezelő rendszerek kivitelezése és üzemeltetése. Hulladéklerakó rekultivációja, hulladékkezelő központok építése.

Műszaki ellenőrzés

Műszaki ellenőrzés

Kármentesítési feladatok teljeskörű műszaki és pénzügyi projektellenőrzése.

Víz- és szennyvízkezelő létesítmények

Víz- és szennyvízkezelő létesítmények

Víztározók, szennyvízkezelők, kutak és kútgépészet építése és engedélyeztetése.

Komplex környezetvédelmi tervezés, szakértés

Komplex környezetvédelmi tervezés, szakértés

Mezőgazdasági-, ipari- és hulladékkezelő létesítményekhez, beruházásokhoz kapcsolódó teljeskörű mérnöki szakértői tevékenységet nyújtunk Partnereinknek, létesítendő (környezetvédelmi engedélyezési és kiviteli tervek) és működő üzem (szaktanácsadás, környezetvédelmi bevallások, monitoring) esetén egyaránt.

Fő profilunk az ipari- és ivóvízellátó, víztisztító, csapadék-, szennyvíz-, és hígtrágya elvezető rendszerek tervezése, engedélyezése és kivitelezése, valamint az ehhez kapcsolódó vízimérnöki szakértés. Tervezési munkánk során jól bevált és korszerű technológiai megoldásokkal biztosítjuk a későbbi gazdaságos, és egyszerű üzemeltethetőség szempontjait.

További meghatározó feladataink az egységes környezethasználati engedély kérelmek, környezeti hatásvizsgálatok, teljeskörű környezetvédelmi felülvizsgálatok készítése.

Tervezőként vettünk részt a Budapest XXII. egykori Metallochemia telephely és környezetében végzett közel 1000 lakóingatlanból álló talajcserés kármentesítésében, valamint a szakértőként a MAL Zrt. ajkai vörösiszap katasztrófa elhárításának felmérésében.

Korábbi és jelenlegi Megrendelőink tervezői-szakértői feladatokban: Bonafarm-csoport (Bóly Zrt., Dalmand Zrt., Pick Szeged Zrt., Sole-Mizo Zrt., MCS Vágóhíd Zrt.), Országos Vízügyi Főigazgatóság (jogelődje), KITE ZRt., Honvédelmi Minisztérium, Magyar Posta Zrt

Kiemelt projektek

1000 db lakóingatlan talajcserés kármentesítésének tervezése

Budapest XXII. egykori Metallochemia telephely

Környezeti kárelhárítás felmérés szakértése

MAL Zrt. ajkai vörösiszap katasztrófa

Megbízott környezetvédelmi szakértői és tervezői tevékenység végzése (2014. óta)

Bonafarm-csoport 100 db telephely
Környezetvédelmi kivitelezés

Környezetvédelmi kivitelezés

Környezetvédelmi-kivitelezési feladatok a környezetvédelem és építőipar területén szerzett speciális szaktudás együttes jelenlétét igénylik a gördülékeny és költséghatékony megvalósítás érdekében.

A hulladékkezelés területén tevékenységünk kiterjed új hulladéklerakó telepek létesítésére, meglévő lerakók bővítésére, illetve a rekultivációra is.

A FELSZÍN ALATTI VÍZ ÉS FÖLDTANI KÖZEG KÁRMENTESÍTÉSEK KIVITELEZÉSÉBEN AZ ELMÚLT 25 ÉV ALATT ALAPOS SZAKMAI TAPASZTALATOT SZEREZTÜNK, AZ IDŐ- ÉS KÖLTSÉGCSÖKKENTŐ, MÉGIS MŰSZAKILAG HATÉKONY TECHNOLÓGIÁK KIVÁLASZTÁSÁBAN. TEVÉKENYSÉGÜNK SORÁN SZÁMOS VÍZKEZELŐ TECHNOLÓGIÁT TERVEZTÜNK ÉS KIVITELEZTÜNK, IGÉNY ESETÉN AZ ÜZEMELTETÉSI FELADATOKAT IS VÁLLALVA.

A környezeti szennyezés felderítése érdekében kézi vagy gépi feltárásokat, majd talaj és felszín alatti víz mintavételezést-vizsgálatokat végzünk. A kapott eredményekből szennyezettség lehatárolást, tényfeltárást, vízáramlási és szennyezés terjedési modellezést készítünk.

Korábbi és jelenlegi Megrendelőink vízkezelés és talajcserés kármentesítési feladatokban: Bonafarm-csoport (Bóly Zrt., Dalmand Zrt., Pick Szeged Zrt., Sole-Mizo Zrt.), MOL Nyrt., Honvédelmi Minisztérium.

Tevékenységünk során több száz hulladéklerakó rekultivációját végeztük Települési Szilárdhulladék Rekultivációs Projektek keretén belül, többek között a Duna-Tisza Közi, a Homokhátsági, a Hernád Völgyi Tisza-tavi régióban. Létesítettük továbbá Győr-Sashegy regionális komplex hulladékkezelő központot és lerakót, valamint többek között az Aszód-Galgamácsai Veszélyes Hulladék Lerakó Telep bővítését.

Kiemelt projektek

Terméktávvezeték környezetében talajvízkezelő kiépítése-üzemeltetése (2018 óta folyamatosan)

MOL Nyrt. Ács-Bábolna kármentesítés

Hulladéklerakó központok építése

Győr-Sashegy Regionális hulladéklerakó , Aszód-Galgamácsai Veszélyes Hulladéklerakó

HTO tartály által okozott szádfalas-vákuumkutas talajcserével végzett kármentesítés

Balatonfüred, Hotel UNI
Környezetvédelmi műszaki ellenőrzés

Környezetvédelmi műszaki ellenőrzés

Környezetvédelmi műszaki ellenőri tevékenység keretében is széles szakmai spektrumban működtünk közre: a Székesfehérvár Alba Regia Laktanya területén feltárt szénhidrogén szennyezettség kármentesítésének műszaki ellenőrzése és az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Térségi Hulladéklerakó és Rekultivációs Projekt műszaki ellenőrzése is munkáink közé tartozott, valamint 2004 óta az MNV Zrt. és Nitrokémia Zrt. kötelezettségi körébe tartozó kármentesítési tevékenységeket is felügyeljük, teljeskörű műszaki és pénzügyi projektellenőrként.

Kiemelt projektek

Műszaki ellenőrzés

Észak-Kelet Pest Hulladéklerakó és Rekultivációs Projekt

Teljeskörű műszaki és pénzügyi projektellenőrzés

MNV ZRT. és NITROKÉMIA Zrt. kármentesítési tevékenységei

Mérnöki és műszaki ellenőri tevékenység

Békéscsaba, volt Patyolat vállalat területének kármentesítése
Víz- és szennyvízkezelő létesítmények

Víz- és szennyvízkezelő létesítmények

Vízkezelő és szennyvízkezelő létesítmények kivitelezését már több mint negyedévszázada végzünk az ország egész területén, feladatainkhoz tartozik:

  • korszerű vízkezelési technológiák implementálása,
  • víz- és szennyvíz kezeléshez kapcsolódó műtárgyak építése,
  • tározók létesítése,
  • vízgépészet kivitelezése,
  • kút fúrása, kútgépészet, nyomócső fektetés,
  • komplett szennyvízkezelő üzemek kivitelezése.

Kiemelt vízépítési, szennyvízkezelési projektjeink

Vízellátást biztosító ivóvízkezelés tervezése és kivitelezése

PICK Szeged Zrt. Központi telephely, Sole-Mizo Zrt. Bácsbokodi telephely Dalmand Zrt. Központi telephely, Szilfási és Vörösegyházai sertéstelep

Szennyvízkezelő üzem építése, ivóvízellátását biztosító víztermelő kutak tervezése, engedélyeztetése, létesítése

Mohácsi sertésvágóhíd

Öntözővíz tározó tó és kapcsolódó gépészeti munkálatok

Alcsútdoboz, Máriavölgyi Golf & Country Club golfpálya

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Logo