Betonelem gyártás

Betonelem gyártás

Egyensúly a sorozatgyártás és egyediség között

A moduláris beton építőelem technológiával célunk az építőipar mai kihívásaira olyan megoldást kínálni, amellyel a kivitelezés időtartamában, minőségében és költségeiben sem kell kompromisszumot kötni. Ebből adódóan technológiánkat bátran ajánljuk beruházók, tervezők és kivitelezők figyelmébe.

Legyen szó társasházról, kereskedelmi, ipari vagy középületekről, az üzemi körülmények között előregyártott építőelemekből építkezés technológiája számos előnnyel rendelkezik valamennyi felhasználási területen.

A gyártástechnológia fejlődésének köszönhetően a modularitás ma már nem szab határt a kreativitásnak. Az előregyártott betonelemekből történő építkezés során ma már nem kell sablon modulokhoz ragaszkodni, gyakorlatilag bármilyen komplexitású épület megépíthető a technológia alkalmazásával.

A kész tervrajzok alapján gyártáselőkészítő mérnökeink gyártható modulokra darabolják fel az épület szerkezetét, így a gyártási folyamat alkalmazkodik a tervekhez.

Digitálisan integrált építészet a CAD-től a kivitelezésig

Digitálisan integrált építészet a CAD-től a kivitelezésig

A teljesen digitalizált gyártási folyamat során minden elem önálló gyártási számmal rendelkezik, útjuk a gyártástól a kivitelezésig pontosan visszakövethető. A gyártásában a legmagasabb minőség elérése érdekében szigorú minőségirányítási rendszert alkalmazunk. A betonelemek üzemi gyártása három teljesen automatizált, egymással összehangoltan működő üzemegységben valósul meg.

Miért válassza a moduláris betonelemeket?

A sokoldalúan alkalmazható, előregyártott betonelemekkel történő építkezés során jelentősen csökken a helyszíni élőmunka igény, ezáltal a kivitelezéshez szükséges idő akár felére csökkenhet. Minél inkább tipizálható egységekből áll egy épület, előregyártással annál nagyobb költségelőny érhető el. 

A technológia egyedi, különösen komplex épületeknél és helyszíneken is kifejezetten versenyképes alternatíva, mivel a helyszínen elvégzendő, gyakran balesetveszélyes munkafolyamatokat csökkenti, üzemi körülmények közötti gyártással részben helyettesíti. A tökéletesen egymáshoz illeszkedő betonelemekkel megspórolható például a helyszíni zsaluzás, ezáltal nemcsak a kivitelezés gyorsaságát, de a kiváló minőség elérését elősegíti.

Beruházók

Nyomonkövethető, pontos, magas minőségű kivitelezés, késlekedés nélkül, gyorsabb helyszíni kivitelezéssel.

Tervezők

Gördülékeny tervezés BIM katalógusunkból letölthető standard elemekből, vagy bízza gyártástervező mérnökeinkre a kész egyedi tervek feldolgozását.

Kivitelezők

Kevesebb élőmunkaigény, a könnyen összeilleszhető elemeknek köszönhetően gyorsabb, könnyebben kontrollálható munkafolyamatok.

Előre gyártott betonelemekből készült épületek

Az üzemi körülmények között előre gyártott betonelemekből történő építés, illetve általában az előregyártás technológiája számos különböző területen alkalmazható megoldás. Kifejezetten ideális választás, ha épületünk több, hasonló egységből áll, vagy ugyanazokat a tipizált elemeket több projektnél is használjuk. Ilyen esetekben a standardizálással jelentős költség, építési idő és élőmunka megtakarítás érhető el.

Emellett a technológia jól alkalmazható olyan különösen komplex épületeknél, ahol a helyszíni kivitelezés extra kihívást jelent.

Társasházak

Társasházak

Kiváló zajelnyelő tulajdonságuknak köszönhetően is ideális választás társasházak kivitelezéséhez.

Ipari épületek

Ipari épületek

Nagykiterjedésű csarnokok, üzemek hatékony kivitelezése akár távol eső helyszíneken.

Középületek

Középületek

Hotelek, kórházépületek és egyéb középületek gyors, precíz, hatékony kivitelezése.

Agrár épületek

Agrár épületek

Mezőgazdasági, terménytárolók, csarnokok, állattartó telepek kivitelezése szabvány építőelemekből.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Logo