Referenciák

Referenciák

Kiemelt munkáink

Több, mint egy évtizede foglalkozunk teljeskörű generálkivitelezési és környezetvédelmi tervező és szakértői munkák végzésével. Projektjeink során hatékonyan, pontosan és átfogó szakértelemmel dolgozunk.

Hiszünk abban, hogy a precíz munkavégzésünk, az innováció iránti elkötelezettségünk és sok éves átfogó tapasztaltunk eredménye, hogy megbízóink egyre jelentősebb és komplex kivitelezési munkákkal keresnek minket.

Tihanyi Yacht Club Hotel épületeinek felújítási munkái

Helyszín

Tihanyi félsziget

Telek területe

10.130 m²

Épületek mérete

2.500 m²

A 40 szobás Hotel a Tihanyi félsziget egyik leglátványosabb helyén található, a félsziget déli csücskében.
Az ingatlanon lévő A, B és C épületek kerültek felújításra, átépítésre, illetve bővítésre kerültek. Mindhárom épület földszint + 2 emelet kialakítású, az épületekben 1, illetve 2 szobás egységek találhatóak, a hozzájuk tartozó kiszolgálóhelyiségekkel. Az A épület földszinti részén étterem található, ami szintén teljes körű felújításra került.

A felújítás az építészeti részeket (aljzat, falazat, tető, homlokzati rész, hőszigetelés, külső és belső nyílászárók cseréje, erkélykorlátok átalakítása), a teljes gépészeti (víz, szennyvíz, fűtés, hűtés), elektromos hálózatot (erős és gyenge áram), szellőzés és klímatechnikai, részeket érintette. A C épületi szárny tetőfelújításának részeként, napkollektorok elhelyezésére is sor került. Az felújítási munkákat az elöregedett részek elbontása előzte meg, ami építészetileg sok érdekes technikát tárt elénk a múlt kor építészeti megoldásai közül. A B és C épületek között elhelyezkedő nyaktag rész felújítása is megtörtént, új pergola és burkolati elemek beépítésével. Az épület körüli parkoló (12 új parkoló), járda (235 m2) és kert (300 m2) felújítását és bővítését is a projekt keretében végeztük el.

"C3" logisztikai csarnok kivitelezése a Budapesti Szabadkikötő területén

Helyszín

Budapesti Szabadkikötő

Kivitelezés hossza

10 hónap

Beépített terület

10.609 m²

A Budapesti Szabadkikötő tetületén, összesen 10609.90 m² beépített területtel készült el a C3 logisztikai csarnok. A raktár hasznos belmagassága 10,5 méter, az épületet válaszfalakkal együtt mintegy 8000 m² szendvicspanel borítja. Az épületben fúgamentes, szálerősítésű, felületkeményített, tárcsás bedolgozású ipari padló készült.

A raktárterület 3 modulra határolható, melyek mindegyikénél saját szociális rész került kialakításra ügyféltérrel, kiszolgáló területtel, irodákkal, mosdókkal.

A csarnok épületét mindössze 10 hónap alatt sikerült a használatbavételi engedéllyel együtt átadni a Megrendelő részére.

"D4" Nyomda építése a Budapesti Szabadkikötő területén

Helyszín

Budapesti Szabadkikötő

Megbízó

DATA-34 Kft.

Épület mérete

3.028 m²

Az nyomda épülete cölöpalapozással készülő, vasbeton előregyártott elemekből, panel oldalfalakkal megépült csarnok épület. Mérete 3.028 m², 1.500 m² zöldtető kialakítással, 1.100 m³ beton bedolgozással, 3.070 m² panel felrakásával. Az épületben a teljeskörű gépészeti szereléseket és villamos szereléseket is mi készítettük el.

Sertéstelepek kivitelezése Mocsán és Nagytormáson

Sertés férőhelyek száma

1500

Épületek alapterülete

19.000 m²

Felhasznált betonacél

500 t

Mocsán és Nagytormáson ugyanazon koncepció alapján építettünk 1500 férőhelyes kocás tenyész sertéstelepet. A megépített telepek segítik a megnövekedett piaci igények kielégítését, az alkalmazott modern technológiának köszönhetően pedig megfelelnek a magas higiéniai elvárásoknak. Az itt nevelt szaporulat számára európai elvárásoknak megfelelő körülményeket, az itt dolgozóknak pedig komfortos munkakörülményeket biztosítanak.

A telephelyek gerincét 3 fő épület alkotja: kocaszállás, fiaztató, malacnevelő, emellett pedig saját belső úthálózattal és kiszolgáló létesítményekkel rendelkeznek.

Az újonnan megépült – a telephelyen keletkező hígtrágyát összegyűjtő – korszerű hígtrágyatározó és kezelő lehetőséget ad a környező termőföldek öntözésére és alternatív tápanyagutánpótlására.

Mohácsi Vágóhíd kivitelezése

Helyszín

Mohács

Megbízó

MCS Vágóhíd Zrt.

Létesítmény alapterülete

29.000 m²

A kivitelezett vágóhíd napi 4800 sertés élőállatot képes fogadni, és napi 3600 sertés feldolgozását tudják megoldani. A létesítmény bruttó alapterülete 29.000 m² plusz a kiszolgáló létesítmények. A Market Zrt.-vel közös munka során feladataink közé tartozott többek között a technológiai tartószerkezeti acél elemek gyártása és kivitelezése, szárazépítészeti munkák teljes körű kivitelezése, vízi és ház közmű hálózat kiépítése, útépítés, földmunkák és mérnöki támogatói feladatok is.

Mohácsi szennyvízkezelő

Helyszín

Mohács

Megbízó

MCS Vágóhíd Zrt.

Technológiai épület alapterülete

278,43 m²

A megbízás során a következők tartoztak feladataink közé: szennyvízkezelő üzem megépítése a szomszédos vágóhíd szennyezett vizének kezeléséhez, kiszolgáló szociális épület és monolit vasbeton szerkezetű harántfalas technológiai épület megépítése szennyvíztechnológiai berendezésekkel, és a szükséges infrastruktúra kivitelezésével együtt. Egy zárt rendszerű, szagkezelt, kétlépcsős (fizikai-kémiai- biológiai utótisztítás) szennyvízkezelő üzem és annak kiegészítő műszaki és építményi műtárgy részeit magában foglaló létesítmény, melynek segítségével a megtisztított szennyvíz az élővízbe került kivezetésre.

Tázlári naperőmű teljes telepkészítés és útvonalhálózat

Helyszín

Tázlár (külterület)

Megbízó

4D Energetika Kft.

Terület mérete

90 ha

Földmunka kivitelezése oly módon, hogy az Ingatlanok alkalmassá váljanak fotovoltaikus naperőművek telepítésére, útépítési munkák, tuskózási munkák, bontási munkák kivitelezése.

A teljes terület nagysága 90 ha, melyből 30 ha erdősülés volt. A fák kivágása után a 30 ha területen lévő tuskók kiszedése, depózása és darálása, majd ennek elszállítása volt a feladatunk. A gyökérzóna mentesítés után a 90 ha-os terület terv szerinti kialakítása 168.000 m³ föld bevágásával és 126.000 m³ töltésépítéssel. Emellett egy 1,8 km hosszúságú bejáró út kialakítása is feladataink közé tartozott cementes talajstabilizációval (mennyisége 3.100 m³) és geotextília terítés után 1100 m³ zűzottkő beépítésével. A területen található 3 db régi építésű tanyaépület elbontását is mi végeztük. A 3 épületből egy épület tetőszerkezetén veszélyes hulladéknak számító pala volt található, melyet a jogszabályoknak megfelelően kellett elbontani. A pala mennyisége cca. 3 m³.

Kabai naperőmű teljes telepkészítés és útvonalhálózat

Helyszín

Kaba (külterület)

Megbízó

MET Kabai Solar Park Kft.

Terület mérete

64 ha

A teljes terület nagysága cca. 64 ha. 4.800 m³ humusz leszedése után összesen 161.000 m³ föld megmozgatásával lett kialakítva a napelemek fogadására alkalmas felület. A megközelíthetőség miatt szükséges volt 4.500 m aszfaltos út megépítésére, minden forgalomtechnikai vonzatával. A területen a csapadékvíz elvezetését is meg kellett oldani, így 55 méter burkolt felületű és 3.300 méter földmedrű árok kiépítése is megtörtént 27 méter beton átereszek beépítésével.

A százhalombattai TEHAG-terület és zagytér átalakítása fotovoltaikus naperőművek telepítéséhez

Helyszín

Százhalombatta

Megbízó

Dunamenti Erőmű Zrt.

Terület mérete

220.000 m²

A két terület földmunkája során 220.000 m² -en tuskózásra került sor, majd a geotechnikai mérések és vizsgálatok elvégzése után összesen 265.000 m³ föld megmozgatásával alakítottuk ki a területet a napelempark fogadására. Árvízvédelem miatt cca. 250 méter hosszan gátépítésre és a beközlekedést segítő út megerősítésére és építésére is sor került.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Logo