JÁRMŰ Zrt.

JÁRMŰ Zrt.

JÁRMŰ ZRT. GÉPI MEGMUNKÁLÓ ÜZEM

Helyszín

Budapest, XV. kerület

Átadás ideje

2024. első negyedév

Beépített terület

1963 m²

Az INETON előregyártott betonelemeiből épült fel a Jármű Zrt. új csarnoka

Az INETON Kft. feladata az I. ütemben egy gépi megmunkáló üzem és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló épület megvalósítása volt, amelyet a tervek szerint elvárt időben és minőségben adtunk át.

Az építkezés első szakasza sikerrel lezárult

Az építkezés első szakasza sikerrel lezárult

Célként szerepelt, hogy a 2023-as év végére a teljes üzemi csarnok és kiszolgáló épület beázásmentes legyen, valamint elkészüljön az ipari padló is. A 2024-es év elejére az elektromos és gépész-szerelések jelentős részének telepítése, valamint a belső részek kialakítása volt a feladatunk, hogy a megrendelő Jármű Zrt. a lehető leghamarabb birtokba vehesse új telephelyét.

A digitalizált gyártástechnológiának és a jól szervezett munkafolyamatoknak köszönhetően az öt ütemből álló beruházás első szakaszát a terveknek megfelelően sikeresen befejeztük, így a használatbavételi eljárás időben megkezdődhetett.

Az épület egészét digitalizált módon gyártottuk

Az épület egészét digitalizált módon gyártottuk

A Jármű Zrt. új XV. kerületi telephelye teljes egészében az ipar 4.0 technológiájának szellemében épült. A 24 x 6 méteres pillérosztású raszter előregyártott vasbeton elemek az INETON Kft. Alsónémedi gyárából érkeztek csakúgy, mint a kehelybe illeszkedő hagyományos pillérek (amelyekre a későbbi ütemek miatt is szükség volt), illetve a talpaspillérek azoknál a részeknél, amelyeket a bővítés nem érint.

Az ipari csarnokot a kiszolgáló résztől előregyártott tömörfalakkal választottuk el, míg homlokzatát hőszigetelt szendvicsfalak adják. Az összesen 344 m³ beton felhasználásával készült elemek között az INETON széles termékskálája fellelhető, akárcsak feszített gerendák, téglalap gerendák, kéregfödémek, lépcsőkarok , lépcsőpihenők, de alkalmaztunk tömör födémeket és kéregfalakat is.

A ritmikusan elhelyezett shed – tetős részek, valamint a homlokzati, transzlucens hőszigetelésű profilüvegek elhelyezését követte a tetőfedés, tetőszigeteléssel és homlokzati szendvicspanelek elhelyezésével, párhuzamos kivitelezésben.

A konzisztensen magas minőségű, digitalizált gyártású betonelemek telepítése a helyszínen minimális munkálatokkal járt, ami nagymértékben hozzájárult a kivitelezés hatékonyságának növeléséhez.

Minőséget szolgáltattunk határidőre

Minőséget szolgáltattunk határidőre

A csarnok belső munkálatai teljes mértékben elkészültek, amely magában foglalta a gépi megmunkáló üzem és a hozzá tartozó kiszolgáló épület, valamint a külső infrastruktúrához kapcsolódó utak, parkolók és teherporta kialakítását. Már a hibák listázása és javítása zajlik. A külső munkákból csupán a szikkasztó árkok kialakítása, a humuszolás és tereprendezés maradt.

A megépült csarnok 1920 m2 alapterületű, 5,85 méteres tiszta belmagassággal büszkélkedhet. A teljes épület közel 20 km elektromos vezeték, 3000 méter gépészeti vezeték, 2400 m2 szendvicspanel, 900 tonna acél, 800 m3 beton felhasználásával valósult meg.

2024. április közepére a munkálatok befejeződtek és a tervek szerint megindulhatott a csarnok használatbavételi eljárása. Büszkék vagyunk rá, hogy a nagyszabású beruházásról a Magyar Építők is beszámolt. A projektben résztvevők közös munkája mintaértékű referenciáink körében.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Logo