M76 épületkomplexum

M76 épületkomplexum

„M76” épületkomplexum generálkivitelezése a Lurdy ház mögötti területen

Helyszín

Budapest, IX. kerület

Kivitelezés kezdése

2024 január

Beépített terület

30.000 m²

Az INETON Kft. legújabb és legnagyobb volumenű munkája a IX. kerület legdinamikusabban fejlődő részén, a Lurdy ház mögötti területen épülő „M76” épületkomplexum generálkivitelezése, mely 2024 januárjában kezdődött.

A több mint 30.000 m²-es épületegyüttes különlegessége, hogy az alaplemez kivételével a teljes vasbeton szerkezet a cégünk által gyártott vasbeton elemekből épül fel, melynek köszönhetően a szerkezet kivitelezési ideje közel felére esik vissza a hagyományos monolit szerkezetépítéshez képest.

Az épületbe födémekből (kéreg- és klímafödém) több mint 2300, fal elemből körülbelül 1500, balkon elemből 90, míg lépcső és lépcsőpihenőből 58 és 76 darab kerül beépítésre.

Az épület két szint mélygarázsból, és 3 különálló épületrészből áll. Az egyikben 7 emeleten 66 lakás, a másikban szintén 7 emeleten egy 150 szobás hotel, a harmadikban pedig egy 6 emeletes, 10.000 m²-es iroda kerül kialakításra.

A komplexum rendkívül környezetbarát és alacsony üzemeltetési költségű lesz, köszönhetően a termodinamikai szimuláció segítségével megtervezett, 100%-ig megújuló energiát használó gépészeti rendszereknek, melyek részben geotermikus, részben pedig levegő-víz hőszivattyúk által termelt energiákat használnak.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Logo