A hazai építőiparban várhatóan gyorsan terjed az előregyártás alkalmazása, melynek köszönhetően számos előnyt élvezhetnek az építtetők. Vállalatunk gyártmánytervezési csoportvezetője, Szerencsés-Aranyos Donát mesélt a Magyar Építők szerkesztőségének az előregyártott talpas és hagyományos pillérek alkalmazásának előnyeiről.

Ineton - Az előregyártás térhódítása az építőiparban: Talpas és hagyományos pillérek előnyei

Miért érdemes előre gyártott talpas vagy hagyományos pillért választani?

Donát kiemelte, hogy a talpas pillér egyik fő előnye, hogy már a gyárban összeszerelik a pontalappal együtt, így a helyszínen csak a szerelő betonozást kell elvégezni. Ez gyorsítja a folyamatot és csökkenti a munkaigényt. Az INETON-nál rugalmasan alkalmazzuk mind a talpas, mind a hagyományos pillér technológiákat, az adott projekthez legoptimálisabb megoldás megtalálása érdekében.

A talpas pillér alkalmazása akár egy családi ház építése során is megtakarítást eredményezhet, különösen akkor, ha az épület előregyártott elemekből épül, így a daru és munkaerő költsége jelentősen csökkenthető. Az előregyártás ígéretes irány az építőiparban, és a jövőben várhatóan egyre több lakás, irodaház és ipari létesítmény épül majd előregyártott elemek felhasználásával.

További részleteket a Magyar Építők oldalán megjelent cikkben olvashat.