Az előregyártott betonelemeink magas minőségi előrelépést jelentenek az egyik jelenleg is zajló nagyméretű építkezés során, ahol több technológiai újítással dolgozunk. A munkálatokról részletesen beszámolt a Magyar Építők cikke.

Az Ineton bácsfapusztai építkezésének mozzanata

Hatékonyság magas fokon

Az Ineton Kft. által generálkivitelezett, Bácsfapusztán zajló sertéshizlalda projekt több mint 15 500 négyzetméternyi épületegyüttest alakít ki egy korábbi állattartó telep helyén. A projekt magában foglal négy hizlaló csarnokot, szociális épületeket, raktárt, és boncoló-égető épületet, valamint két 8000 köbméteres hígtrágya tározó medencét. Az INETON az előregyártott vasbeton termékek tervezését és gyártását is végezte, amelyek közé tartoznak hőszigetelt kéregfalak, pillérek, Jersey-elemek és kéregfödémek. Az előregyártásnak köszönhetően a projekt átfutási ideje jelentősen lerövidült.

A mérnöki pontosság elengedhetetlen

Az építkezés nem csupán méretében, hanem annak részleteiben is különlegesnek mondható, ugyanis a megrendelő szűk tűréshatárt határozott meg a betonelemek méretére és illesztésére vonatkozóan. Ez az érték mindösszesen 5 milliméteres eltérést engedélyez, ami különösen magas mérnöki pontosságot igényel tőlünk. Az építkezés további különlegessége a négy csarnok és a kiszolgáló épület falait alkotó hőszigetelt kéregfal, amellyel megspórolható a külső homlokzati szigetelés költsége, ráadásul az építkezés menete is jelentősen felgyorsítható.

Az előregyártott betonelemeinknek köszönhetően az építkezés gyorsabb tempóban, ráadásul magas színvonalon haladhat.

Még többet megtudhat a témában a Magyar Építők cikkében.