A több éven át tartó előkészítő munka után átadásra került Pest megyei üzemünk, amely pillérek és gerendák, illetve födém- és falelemek automatizált gyártására specializálódott, mely technológiának része a betonkeverés és a betonacél feldolgozás.

Pest megyei üzemünk pillérek, gerendák, födémek és falelemek automatizált gyártására specializálódott.

A betonelem előregyártó üzemünkben sikeresen lezárult a próbagyártás fázisa, melynek elsődleges célja a födémgyártó és a falgyártó részleg párhuzamos működtetésének tesztelése volt.

Sikeres próbagyártás a több mint félmillió négyzetméteres kapacitással rendelkező üzemünkben

A próbagyártás során a kéregfödémek és dupla kéregfalak gyártására összpontosítottunk, mivel ezek az elemek kerülnek leggyakrabban egyidejűleg előállításra. A gyártás folyamán speciális kiemelődaru és falkalodák segítik a késztermékek mozgatását.

A friss késztermékeket először mindkét gyártósoron érlelőkamrában tároljuk. A födémsoron a beton szilárdulása után a speciális kiemelődaruval vesszük le őket a palettákról és ezt követően egy sínpályán mozgó automata szállító kocsi segítségével kerülnek kitárolásra. A falgyártó soron a késztermékek kiemelését két billentőmű segíti, majd speciális falkalodákba helyezzük őket. A falkalodák mozgatását pedig egy egyedi nyerges vontató kocsival végezzük.

További részleteket a Magyar Építők oldalán megjelent cikkben olvashat.