Az építőipar olyan problémákkal küzd, amelyek nem függnek a gazdasági ciklusoktól, ezek miatt jelentős lemaradást szenved más ágazatokhoz képest. Gönczöl Péter, vállalatunk ügyvezető igazgatója adott interjút a Magyar Építők munkatársának, melyben arról beszélt, hogy az előregyártás hogyan hozhat megoldásokat az építőipar kihívásaira és hogyan teremthet új építési kultúrát Magyarországon.

Gönczöl Péter, vállalatunk ügyvezető igazgatója adott interjút a Magyar Építők munkatársának

Milyen problémákkal áll szemben az építőipar?

Gönczöl Péter rámutatott, hogy az építőipar hatékonysága az elmúlt évtizedekben folyamatosan csökkent, miközben más iparágaké növekedett. Ezzel összefüggésben az iparág árai emelkednek, míg más területeken folyamatosan javul az ár-érték arány, ráadásul az építőipari projektek jelentős része többletköltségekkel és hosszabb építési idővel jár, mint a tervezett.

Az építőiparnak környezeti problémákkal is szembe kell néznie, miközben az emberiség lélekszámának növekedésével összhangban a termelés növelése és a hatékonyság javítása elengedhetetlen. Ennek érdekében az előregyártó technológia integrációja szükséges, mely mindegyik kérdésben előrelépést hozhat. Az előregyártás lehetővé teszi az építési folyamat jelentős részének háttér üzemekbe helyezését, és az épületek egységeinek gyártását tiszta, és nagy pontosságot biztosító üzemi körülmények között.

További részleteket a Magyar Építők oldalán megjelent cikkben olvashat.