2023. április 20-án ünnepélyes keretek között került átadásra új betonelem előregyártó üzemünk Alsónémediben, Pest megyében. A modern üzemben előremutató gyártástechnológiát képviselő gépsorokkal, automatizált módon állítjuk elő a födém- és falelemeket, valamint feldolgozzuk a betonacélt.

Átadásra került az új betonelem előregyártó üzemünk Alsónémediben, Pest megyében.

A beruházás mértéke meghaladja a 16 milliárd forintot, amelyből egy világszínvonalú vasbeton előregyártó üzemet hoztunk létre Közép-Magyarországon. Becsléseink szerint az elkövetkező években 1200-1500 lakásegységnek megfelelő kapacitást biztosít majd a gyárunk a magyar, illetve a regionális építőipar számára, mely a régió lakásépítési piacának közel 10-15 százalékát fedheti le.

Hogyan zajlik a gyártás új üzemünkben?

BIM technológiára építve, precíz digitális gyártmánytervezéssel és emberi beavatkozás nélküli gyártással állítjuk elő a fal és födém elemeket A nagy kapacitású üzem évente 300 000 m2 födém és 250 000 m2 falelem előállítására képes, mely adathoz tudni érdemes, hogy a kéregfal elemek két félből állnak, tehát a valós gyártókapacitás ennél nagyobb. Az előre legyártott elemek használata jobb méretpontosságot, kiváló minőséget és – megfelelően pontos tervezésnek és csúszás nélkül levezényelhető kivitelezésnek köszönhetően – alacsonyabb költségszintet eredményez az építkezéseken.

További részleteket a Magyar Építők oldalán megjelent cikkben olvashat.