Az előregyártott betonelemek lényege, hogy a szabad ég alatt zajló építkezés helyett ellenőrzött körülmények között, gyári környezetben készülnek. Használatuk további előnye a helyszíni betonozással szemben, hogy a szerelésük független az időjárás körülményeitől, így egész évben folyhat a munka, ráadásul az összeépített szerkezet azonnal terhelhető.

Előregyártott vasbeton elemek szállítása

Egy épületben sokféle előregyártott elem lehet, hiszen a vasbeton felhasználható födémekhez, külső és belső falakhoz, pillérekhez és gerendákhoz, sőt lépcsőkhöz, erkélyekhez és más épület elemekhez is. A 2023 áprilisban felavatott alsónémedi INETON gyárban ezek mindegyikét elkészítjük: az üzem évente akár 550 000 m2 födém és falelem előállítására képes.

Nemrég lezajlott az első olyan csarnok bokrétaünnepe, melyhez mi állítottuk elő a talpas pilléreket és gerendákat. Folyamatosan zajlik termékkínálatunk fejlesztése, melynek eredményeként már ma is számos, tág határok között konfigurálható előregyártott betonelem terméket kínálunk – és ezeket később továbbiak követik majd.

Fal elemek

A gyors beépíthetőséget kínáló fal elem termékeink többféle vastagságban és akár látszóbeton minőségben elérhetők. Lehetőség van a gépészeti és villamos rendszerek integrálására, ami tovább gyorsítja a kivitelezést. A termékek szállítása és szerelése költséghatékony, és minimális építéshelyi zsaluzat illetve élőmunka igény mellett beépíthetők a kéregfal és tömör fal elemek is.

A legnagyobb elem méret mindkét típus esetében 4200 x 13200 x 600 mm, a beton minősége C25/30 – C70/85 között specifikálható, így az egyes elemek maximális súlya 750 kg/m2 illetve 30 tonna lehet.

Kéregfal termékeink számos felhasználási területen alkalmazhatók, például homlokzat, lépcsőház, tér- és lakáselválasztás, valamint merevítés céllal. A kéregfal jellemzői közé tartozik az optimalizált betonacél hálós vasalás, ami a tartósságot és stabilitást biztosítja, valamint a nagy méretpontosság és az áttörések helyének szabad választása.

A tömör fal termékek is megfelelnek minden területen, ahol a kéregfal, és hasonlóan szabadon alakíthatók, sőt még kevesebb építéshelyi munkával jár beépítésük. Gyártási és logisztikai szempontból különböznek elsősorban a kéregfalas kivitelezéstől, tehát mindig az adott építési projekt számára leginkább testre szabott elem típus használatát javasoljuk.

Kéregfal termék

Kéregfal termék

Födém elemek

Födém termékeink esztétikus megjelenést biztosítanak, akár látszóbeton minőségben is rendelhetők. Emellett lehetőség van a gépészeti és villamos rendszerek integrálására, ami praktikusságot és hatékonyságot eredményez. Mindegyik födém termékünket optimalizált betonacél hálós vasalás jellemzi, ami a stabilitás és tartósság szempontjából fontos.

A nagy méretpontosság lehetővé teszi a precíz illesztést, az áttörések elhelyezése pedig szabadon választható. Elemeink maximális mérete 2500 x 13500 mm, a beton minősége C25/30-tól C70/85-ig választható, az elemek súlya pedig legfeljebb 250 kg/m2 vagy 7 t.

A kéreg födém lakóépületek, irodaházak és ipari épületek födémeire, valamint közbenső (mezzanine) födémek kialakítására alkalmas. Legfőbb előnye, hogy gyorsan és könnyen beépíthető, így lerövidül az építési idő, tehát költséghatékony megoldást nyújt a helyszínen zsaluzott megoldással szemben.

A klíma födém egy korszerű építési megoldás. Előnyei közé tartozik a látszóbeton minőségű felület, valamint az elemekben integrált mennyezeti hűtés-fűtés rendszer, amely hatékonyan biztosítja a megfelelő klímát az épületben. Széleskörűen felhasználható, lakóépületek és irodaépületek födémeként egyaránt. Szabadon választható hűtő-fűtő rendszerek alkalmazhatók a klíma födém elemekben, így a megrendelő igényeinek megfelelően szabályozható az energiafelhasználás.

A thermo födém termékünk mély- és teremgarázs födémek, illetve más, alulról hűlő födémek kialakítására alkalmas. Mechanikai sérülésektől védett hőszigetelést és esztétikus megjelenést biztosít, látszóbeton minőségben. Lehetőség van hőszigetelés igény szerinti megválasztására: EPS, XPS vagy ásványgyapot is használható. A thermo födémmel a helyszíni hőszigetelési munkák kiválthatók.

Kéreg födém betonozása

Kéreg födém betonozása

Talpas és hagyományos pillérek

Pillér termékeink felhasználási területe elsősorban a csarnokok és az ipari létesítmények. A hidraulikusan állítható gyártósoroknak köszönhetően a pilléreket nagy méretpontosság és magas betonszilárdság jellemzi. Méretük legfeljebb 900 x 900 x 16 000 mm lehet, a beton minősége C25/30 – C70/85 között specifikálható.

A talpas pillér előnye, hogy nem igényel alapozást és kehelynyak beépítést, azaz sokkal rövidebb idő alatt beépíthető. Szabadon választhatók a keresztmetszeti méretek illetve a rövidkonzol mérete és pozíciója, valamint tetszőlegesen választható a pillérfej kialakítása is. A talp mérete 3000 x 3000 x 600 mm lehet, ezzel az elem maximális súlya 35 t.

A téglalap keresztmetszetű pillér keresztmetszeti méretei szabadon, és az adott projekt igényei szerint választható a rövidkonzol mérete és pozíciója, valamint tetszőlegesen választható a pillérfej kialakítása is. Megfelelő előkészítést követően gyorsan beépíthető és a szállítása is egyszerű – az elem maximális súlya 25,6 t lehet.

A pillérek fogadására, elsősorban ipari létesítmények számára gyártott kehelynyak bordázott belső felülettel rendelkezik, ami növeli az együttdolgozást az elemek között. Emellett szabadon választható geometriai méretekkel rendelhető termék. A beton minősége rugalmas, C25/30 – C70/85 között, így különböző terhelési követelményeknek megfelelhet.

Gerendák és feszített gerendák

Gerenda termékeink gyártásához 100 méter hosszú feszítő pad használható, ezen belül tetszőleges hosszúságban létrehozhatók az elemek. Mindegyik gerenda tartóvég geometria tetszőlegesen alakítható, így könnyen illeszthető a különböző építési projektekhez. Párhuzamos övű és változó magasságú gerendák is készíthetők, sőt, a tartókon szabadon elhelyezhetők a gépészeti áttörések a húzott vasalás fölött, így azok alkalmazása rugalmasabbá válik.

Ha a tartót monolit szerkezethez csatlakoztatják, a gerendák felső síkja érdesítve is rendelhető, sőt a tető lejtését 0-5% között szabadon lehet választani. Az alkalmazható beton minősége C25/30-tól C70/85-ig terjed, amely a tartók megbízhatóságát és erősségét biztosítja. Mindegyik gerenda elem gyártását hidraulikusan állítható gyártósorokon folytatjuk, amelyek nagy méretpontosságot garantálnak, a magas betonszilárdság pedig hosszú élettartamot és megbízhatóságot eredményez.

A téglalap gerenda legfeljebb 600×1200 mm méretű, ideális lakóépületek, irodák, csarnokok és parkolóházak tartószerkezetéhez. A T gerenda a téglalap gerendához hasonló tartószerkezeti elem, ugyanazon területeken javasoljuk alkalmazni, ám T keresztmetszetének köszönhetően kedvezőbb az önsúlya. A T gerenda legfeljebb 800×2000 mm méretben rendelhető.

A téglalap és a T gerenda mellett már az I gerenda termékünk is rendelhető. Keresztmetszetének köszönhetően kedvezőbb az önsúlya, mint a téglalap gerendának. Az I gerenda legfeljebb 800×2000 mm méretű, és elsősorban csarnokok és parkolóházak tartószerkezetéhez ajánljuk.

Saját, helyszíni betonüzemünk készíti termékeink alapanyagát

Saját, helyszíni betonüzemünk készíti termékeink alapanyagát

Balkon, lépcső és térelemek

Már rendelhetők az előre gyártott balkon elemek is. Hőhídmentes kialakításuk és beépíthetőségük révén hatékonyan segítik a szigetelést, nem okoznak egyenetlenséget a hőmérséklet eloszlásban. Emellett integráltuk:

  • a lejtésképzést,
  • a csapadékvíz elvezetést,
  • a vízorr képzést és
  • a korlátrögzítési szerelvényeket is.

A látszóbeton minőségű felület önmagában is megfelelő megjelenést kölcsönöz az épületnek, megengedi az utólagos burkolat elhagyást, ráadásul impregnálható.

A méretei rugalmasan választhatók, így alkalmazkodnak különböző lakóépületek és irodaépületek igényeihez. A beton minőség C25/30 – C70/85 tartományban választható, digitálisan vezérelt gyártásuk pedig biztosítja a nagy méretpontosságot, a szilárdságot és tartósságot.

Jelentősen egyszerűbb kivitelezést tesznek lehetővé lépcsőkar termékeink is, hiszen látszóbeton minőségű felülettel rendelkeznek, tökéletes méretpontosságot biztosítanak, és akusztikailag is leválaszthatók. A gyártás során specifikálhatók csúszásgátló profilok és LED szalagok, valamint integrált korlátrögzítési pontok segítik a gyors beépíthetőséget. Impregnálható felülete révén magas kopásállóságot kínál utólagos burkolat nélkül is.

A lépcsőkar maximum 18 db fellépőt támogat, szélessége 800-1600 mm között, vastagsága 120-250 mm között választható, beton minősége C25/30 – C70/85 lehet. Felhasználási területei elsősorban beltéri lépcsők, de megfelelő betonreceptúra választásával kültérben is alkalmazhatók a hidraulikusan állítható gyártósoron készülő lépcsőkar termékek.

A lépcsőkar mellé ajánljuk azzal megegyező minőségben és kivitelben rendelhető lépcső pihenő termékeinket is. A termék kivitele és minősége megegyezik a lépcsőkaréval, így ahhoz tökéletesen illeszthető. Ráadásul, a rugalmas beépíthetőség érdekében, a lépcső pihenő geometriai méretei szabadon választhatók.

Betonvas hegesztés üzemi körülmények között

Betonvas hegesztés üzemi körülmények között

 

Logisztikai és ipari épületek kapuihoz ajánljuk dokkoló térelem termékeinket. A gyártás során integrálhatók a kapuszerkezetek rögzítéséhez szükséges acélszerelvények illetve az ütköző elemek, a geometriai méretek pedig szabadon választhatók.

A dokkoló térelem termékek beton minősége C25/30 – C70/85 közt specifikálható, nagy méretpontossággal készítjük, készelemként vagy moduláris kivitelben. Mindezen tulajdonságoknak köszönhetően gyors és könnyű beépítést biztosít a dokkoló térelem, minimális építéshelyi élőmunka igény mellett.

Széles határok között konfigurálható betonelem termékek

A BIM alapú, 3 dimenziós gyártmánytervek alapján, nagy részben automatizált gyártósoron készülő termékeink széles határok között biztosítanak lehetőséget az egyedi tervezéshez. Az egyes termékek bennfoglaló méretei, áttörései és műszaki tartalma tág határok között specifikálható, miközben a minőség marad állandó. Ha magas minőségű, tartós és jól személyre szabható előregyártott betonelemre van szüksége, kérje árajánlatunkat!